“Team McAspen” klar for sin andre golfmaraton 🙂

Vi har fått et ny kjempetrivelig hilsen fra noen av deltakerne – denne gang far og sønn Aspen fra Kristiansund og omegn GK.

Philip, 16 år, og Team McAspens Kaptein og den med størst talent. Ble først introdusert for golf i 2015 på en range i Spania, og har vært golfbilsjåfør siden. Sporadiske opphold på range i årene som fulgte og da koronaen kom, hva var vel mer passende kohortsport enn å rusle rundt å slå en ball i skogen på ordentlig. Far trodde han skulle holde sønn på en armlengdes avstand handicapmessig lengre enn 2,5 år, men han så seg aldri tilbake og avslutta rundt 14 i fjor. Slo sin første og foreløpig familiens eneste Hole in One i august 2021 på Hull 5 i Seivika, via ei gran og trilla ned i koppen…

Per Øyvind, 46 år, er den i paret med størst uforløst potensiale. Startet med et 7`er jern på den gamle rangen i Gløsvågen i Kristiansund ca 1996, før det var bane i Kristiansund. Slo litt frem til 2003, men det ble noen magre år frem til Koronaen. Slo seg raskt ned fra 54 til 24 i restarten, men spilleiveren er mye større enn å stå å trene på rangen…

Vi bygde oss egen golfsimulator vinteren 2021. Flittig benyttet, men i høst/vinter så har Kristiansund OGK gratis treningstid 3 timer hver tirsdag for juniorer, så klubbens Trackman trumfer Optishoten for junior sin del, men vi har ett ess i ermet med en Garmin simulator med Surnadal Golfpark. Vi dro nesten rett fra fjorårets Maraton på treningsleir til vår andre hjemmebane på Condado de Alhama i Spania, en Jack Nicklaus signaturbane. Det ble golf annenhver dag i 24 dager. Ellers blir det nok noen turer til Byneset, Stjørdal og Surnadal på vårparten for å finpusse formen frem til årets maraton, men majoriteten av oppkjøringa vil foregå i Seivika og på Tingvoll.

Vi debuterte i Surnadal Golfmaraton i fjor, med en meget habil 5. plass og følger samme opplegg som i fjor. Fredag etter lunsj går turen mot Kvanne for en 18 hullsrunde innspilling og middag i Surnadal sentrum. Vi bestiller herved plass Knut, på turneringsbussen fra hotellet lørdag morgen allerede nå, og i år skal vi ikke kjøpe flere bøtter baller i ballmaskina før vi går opp på rangen. Det var åpenbart noe som var inkludert i påmeldingsavgiften, så debutantfeil fra oss.

Surnadal Golfmaraton er definitivt årets høydepunkt og vi satser på at det blir like nydelig vær i år som i fjor. Arrangementet er topp og maten suveren mellom rundene. Alltid trivelige nye folk å gå runder med, og et vertskap som alltid er imøtekommende og blide. Vi trives veldig godt på besøk hos Surnadal GK!

Årets mål er selvfølgelig å komme høyere enn i fjor, og ikke minst revansjere at turneringsleder Knut og makker Edvardsen gikk forbi og frarøvet oss 4. plassen på nest siste hull 53 i fjor. Vi ønsker selvfølgelig å bli det beste paret fra Kristiansund, så Røsand/Havneraas, Løvold/Løvold og debutantene Hoel/Weiseth Frantzen skal få kjørt seg forhåpentligvis. Så må vi vel innrømme at å bli beste far/sønn par hadde vært gjevt.

Vi glær oss!

Hilsen Philip Heggem Aspen og Per Øyvind Aspen