“Dere må jo ha ei hel skuff full av ubrukte seierstaler” 🙂

Webredaktøren vil gjerne presisere at det er hans gode nabo og spillepartner Ronny Edvardsen som har skrevet dette – fra A til Å 🙂 Og sannhetsgehalten i teksten får også stå for skribentens regning og ansvar.

Herrene Haugen og Edvardsen har vært med i Surnadal Golfklubb siden starten og har medlemsnummer 001 og 065. Haugen er æresmedlem i Surnadal Golfklubb etter lang og god innsats og en av de som var med og dro i gang det hele, fra planlegging til det flotte anlegget vi har i dag.


Haugen er kjent for å være en multitasker, som både arrangerer og gjennomfører store turneringer både som spiller og arrangør, og er ansvarlig for klubbens turneringer og Edvardsen er medhjelper.
Det var disse to som fikk ideen om Golfmaraton etter en golftur til Sorknes, Kongsvinger og Atlungstad ei helg i 2020, og fikk satt dette ut i livet i 2021.


Haugen og Edvardsen har spilt sammen som makkere siden vi åpnet banen på Mo, og har en lang rekke meritter å se tilbake på, så som vinnere av et utall parturneringer.

Nedenfor i sitt faste Hjortescramble antrekk!

De er ukuelige optimister og går inn i enhver turnering med troen på å vinne hver eneste en. Det ryktes sågar at de ved flere anledninger har gjennomført seiersbanketten kvelden før i troen på en enkel seier, med påfølgende skriving av takketaler, uten at de har fått brukt de dagen derpå – til begges store forundring.  

Som det kom så tørt fra vår gode venn og medspiller Geir Berntsen i SGK: «Det kan da ikke være noen problem om dere plutselig skulle finne på å vinne: Dere to må jo ha en hel skuff full av ubrukte seierstaler 😊» Selv syntes herrene at dette var helt uhørt, og kjenner seg ikke igjen i påstanden.

Som spillere veier de hverandre svært godt opp, hvor Edvardsen ser på golf som en kraftsport og slår både lynraskt og langt. Eller som proen Nigel Hardy på Lo Romero Golfclub på Costa Blanca sa, når Edvardsen mente at han kanskje hadde en noget rask baksving: “Eeeh what backswing? You do only have a crazy quick followthru“, før han ropte på en kollega for å la han se på noe av det kjappeste i baksving som noen gang har vært innom golfklubben deres.

Når Edvardsen får “klemt til” som han kaller det, så går det ofte både høyt og langt, og det ryktes at han en gang på hull 6 fra bakerste tee klemte til noe så aldeles at både Haugen og Edvardsen tok av seg Capsen – og Edvardsen siterte hele første vers av «Fagert er landet», før ballen landet hårfint fra greenen på hull 6. Hvorpå selvfølgelig Haugen følsomt kippet ballen 20cm fra hullet, og en enkel Birdie. Edvardsen er en gjenganger på drivingrangen før turneringer og legger alltid flid i oppvarmingen. Haugen er mannen for de sofistikerte innspill med svært god ballfølelse – selv om han noen ganger går noe langt i forberedelsene sine (bildet er fra innspill hull 7).

Han er også lokalt kjent for «Haugenslaget» Noe som kort fortalt går ut på at han nesten alltid ved dårlige slag, enten treffer en gren eller en stein og ballen på mirakuløst vis ligger enten midt i fairway eller gjerne på green. Haugen er kjent for sin litt spesielle oppvarming, som går ut på å sette setevarmen i bilen på maks – og heller bruke 3 min ekstra til golfbanen😊 Eller som ham sier selv: Mjuk som en gyngehest 😉

Årets mål for herrene er førsteplass – og de har trua 😊